Oamenii legii, cu garda sus înainte de protestul de duminică. Noi percheziții la „curierii” lui Ilan Șor

0
247

אילן שור חייב ללכת לכלא!

Anticoruptie.md

Oamenii legii desfășoară o altă serie de percheziții la domiciliile mai multor persoane implicate în organizarea protestelor și bănuiți de punerea la cale a destabilizărilor în masă. Informația a fost confirmată de Inspectoratul General al Poliției(IGP) care, în interesele anchetei, nu dezvăluie și localitățile unde au loc acțiunile în forță.

Conform unui comunicat al IGP, angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, fac verificări la mai mulți figuranți pe o cauză penală ce vizează pregătirea dezordinilor în masă.

Joi, 9 martie, oamenii legii au desfășurat mai multe percheziții la așa-numiții curieri ai partidului Șor, care au sarcina să racoleze participanți la proteste. Peste 2,5 mln de lei și 50.000 de euro au fost ridicați, în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului din partea unui grup criminal organizat. Banii erau destinați pentru achitarea transportului și remunerarea persoanelor care participă la acțiunile de protest organizate de partid.

În urma acțiunilor, au fost reținute 3 persoane implicate în recepționarea și transportarea banilor. Una dintre acestea a fost reținută pentru aceeași faptă în februarie 2023, ulterior Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) i-a aplicat măsura preventivă alternativă arestului – liberarea provizorie sub control judiciar.

mai mult la : Anticoruptie.md

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.