Oficial britanic: Asistam la cea mai grava criza din ultimii 100 de ani, care ar putea antrena ascensiunea extremei drepte

Criza economica mondiala ar putea antrena o recrudescenta a miscarilor de extrema dreapta in Marea Britanie, similara ascensiunii fascismului din anii ’30, pe fundalul Marii Depresiuni, a avertizat secretarul britanic pentru copii si invatamant, Ed Balls, un apropiat al premierului Gordon Brown, relateaza telegraph.co.uk.

"Cred ca aceasta criza financiara este mai severa si mai serioasa decat cea din anii 1930 si cu totii ne amintim cum politicile din acea epoca au fost influentate de economie", spune Balls, in conditiile in care disputa privind muncitorii straini a castigat o amploare tot mai mare in ultimele saptamani in Marea Britanie.

In opinia sa, avem de-a face cu " cea mai grava recesiune globala din ultimii 100 de ani".

"Acum vedem realitatile globalizarii, dar cu o viteza, un ritm si o ferocitate la care niciun om nu a mai fost martor pana acum".

Declaratia lui Ed Balls vine dupa ce un sindicat a avertizat, la randul sau, ca partidele de extrema dreapta incearca sa deturneze sensul campaniei "Slujbe britanice pentru muncitorii britanici".

Saptamana trecuta, Derek Simpson, secretar general al uniunii sindicale Unite, a avertizat ca elemente de extrema dreapta incearca sa deturneze campania privind angajarea de muncitori non-britanici de catre firmele straine.

"Suntem profund ingrijorati ca o unele organizatii, precum BNP, incearca sa se implice in aceasta miscare pentru propria lor agenda rasista", a spus el. …..Oficial britanic: Asistam la cea mai grava criza din ultimii 100 de ani, care ar putea antrena ascensiunea extremei drepte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.