Olimpic român admis la Oxford fără examen

Roland Batovski (19 ani), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C.D. Loga“ din Timişoara, a fost acceptat la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.

 La 19 ani, spune că este convins că va putea face ceva pentru România, numai dacă pleacă din ţară. Povestea lui Roland Batovski, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C.D. Loga" din Timişoara, este cea a unui copil obişnuit, pasionat de matematică, spune acesta. „Mă consider un elev puţin peste mediu, care şi-a dat interesul pentru ceea ce l-a pasionat. Nu trebuie să fii un geniu ca să ajungi la Oxford", este de părere Roland.

A fost tot timpul un elev eminent. Materiile pe care le-a îndrăgit le-a studiat din pasiune, în timp ce la restul a învăţat dintr-un simţ al datoriei. La sfârşitul clasei a XI-a, băiatul a decis că vrea să studieze în străinătate. „Am ales să plec pentru că vreau să fac cercetare în domeniul matematicii şi al informaticii. În România, partea asta este slab dezvoltată. Anglia a fost tot timpul printre ţările favorite", mărturiseşte acesta. 

„Au contat activităţile extraşcolare"

S-a documentat despre oportunităţi, şi-a ales domeniul de studiu şi a luat legătura online cu o firmă care recrutează studenţi din toată lumea. A trimis un eseu motivaţional şi a completat un chestionar, alături de un test de cunoştinţe în domeniul specialităţii pe care şi-a ales-o – matematica. „Au apreciat că am şi activităţi extraşcolare, că am o mentalitate deschisă şi mai ales că sunt foarte interesat în a studia matematica. Am mai observat că cei din Anglia sunt înnebuniţi după activităţi de caritate, ­mi-au spus că asta a fost un factor determinant", a explicat tânărul.

Dosarul său a fost selectat şi a fost chemat la interviu în Marea Britanie. Acolo, bătălia era crâncenă – şase pe un loc. Roland Batovski a fost acceptat la cinci universităţi, dar a optat pentru Oxford. Singura condiţie este să obţină media 8 la Bacalaureatul din toamnă. „Mi-am dat seama că noi avem o serie de avantaje, pentru că studiem în liceu materii pe care ei le aprofundează abia în facultate", spune Roland.

….  

Olimpic român admis la Oxford fără examen

Roland Batovski (19 ani), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C.D. Loga“ din Timişoara, a fost acceptat la una dintre cele mai prestigioase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.