Opinie. Perfidul Albion: după ce s-a plâns de invazia românilor, Anglia se teme că fără căpșunari moare de foame

Fermierii englezi susțin că introducerea în Regat a politicii împotriva imigranților români și bulgari va duce la creșterea prețurilor la fructe și, implicit, va prăbuși această industrie.

The Guardian scrie că politica împotriva imigranților are efecte neașteptate pentru agricultorii britanici. Fermierii se tem că aceste măsuri introduse de Guvernul Britanic pot avea în curând ca efect lipsa muncitorilor străini pe câmpurile țării. Temerile apar pe fondul creșterii în sondaje a partidului Ukip, condus de euroscepticul Nigel Farage, care ocupă locul trei, după recentele alegeri parlamentare.

“Fără străini tăiem producția”

Alastair Brooks este un agricultor care angajează la ferma sa din Faversham, Kent, 200 de muncitori străini pentru a culege căpșuni și zmeură. “Oamenii au preocupări întemeiate legate de imigrație, dar muncitorii sezonieri au fost prinși pe nedrept în această dezbatere”, spune Brooks.

 ”Industria merelor din Kent a fost la pământ, iar acum va reveni acolo, pentru că ne-au luat forța de muncă”, adaugă fermierul.

Găsirea unor înlocuitori localnici pentru români și bulgari se dovedește extrem de dificilă, dat fiind că britanicii nu sunt interesați de culesul fructelor. Dintre cei 25 de oameni – din afara României și Bulgariei – care și-au exprimat intenția de a culege fructe în ferma lui Brooks, 20 au fost britanici și cinci polonezi. Până la sfârșitul primei săptămâni, doar polonezii au rămas, englezii renunțând.

mai mult la :

Perfidul Albion: după ce s-a plâns de invazia românilor, Anglia se teme că fără căpșunari moare de foame

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.