Piața locuințelor de lux din Londra se confruntă cu riscul unor scăderi puternice de prețuri

Dezvoltatorii imobiliari care s-au grăbit să construiască locuințe de lux în Londra pentru a profita de cerea mare de peste hotare, sunt acum în pericol de a fi loviți de o scădere dramatică a prețurilor din cauza faptului că au inundat piața de profil, relatează Reuters, care citează un raport al firmei de consultanță imobiliară EC Harris.

Peste 15.000 de case, în valoare de peste 38 de miliarde de lire sterline, se află acum în construcție în cele mai scumpe cartiere londoneze și ar trebui să fie finalizate în următorii zece ani – aceasta reprezentând o creștere de 70% față de anul trecut, se arată în raportul EC Harris.

”Dezvoltatorii se întrec în a ajunge primii în zonele importante deoarece nu vor să piardă boom-ul actual”, a declarat Mark Farmer, analist al EC Harris.

Prețurile locuințelor de lux au explodat în ultimii ani după tulburările economice din Europa și cele politice din Africa de Nord, care au împins investitorii către siguranța relativă a proprietăților din zona centrală a Londrei.

Semnele unei încetiniri a creșterii pieței imobilare au apărut după ce guvernul britanic a spus în martie că va începe sancționarea străinilor care nu plătesc taxe prin achiziția caselor de peste 2 milioane lire sterline.

Piața locuințelor de lux din Londra se confruntă cu riscul unor scăderi puternice de prețuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.