Presa britanică despre crima din Italia de care e acuzat un român

Crima din Italia – de care s-ar face vinovat un român – este comentată şi în presa britanică de astăzi.

The Times titrează "Mânia împotriva imigranţilor din Uniunea Europeană explodează pe fondul arestării unui român pentru viol". Ziarul scrie: "Atacul brutal asupra unei femei – de care este acuzat un imigrant fără locuinţă – pe când aceasta se întorcea acasă de la cumpărături a scos la suprafaţă mânia latentă din Italia faţă de venirea a zeci de mii de români săraci". The Times adaugă "Atacul oribil i-a îngrozit pe italieni, care dau vina pe imigranţii români pentru valul de crime din cele mai mari oraşe, înregistrate începând din ianuarie când România a devenit membră a Uniunii Europene"….

The Times concluzionează că "oficialii de la Bruxelles au recunoscut că din cauza îngrijorării că România şi Bulgaria au fost primite prea devreme în Uniunea Europeană, majoritatea ţărilor din Balcani vor trebui să mai aştepte cel puţin un deceniu înainte de a fi primite."

The Guardian scrie "Uciderea unei femei italiene a condus la ameninţări cu expulzarea românilor". The Guardian comentează că mulţi dintre românii din Italia sunt de etnie romă. Inclusiv Nicolae Romulus Murat – cel acuzat de crimă şi viol. Conform municipalităţii din Roma – scrie ziarul – în capitala Italiei sosesc până la o mie de romi pe săptămână. Majoritatea sfârşesc prin a trăi în condiţii mizerabile – precum acuzatul şi mama acestuia.

sursa : BBC.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.