Primul an de mandat al premierului Gordon Brown a fost nefast

Presa britanică de luni face bilanţul primului an de guvernare al premierului Gordon Brown, apreciind că acesta a fost unul extrem de nefast.

Cotidianul The Times scrie că, după un an petrecut în Downing Street, premierul ar trebui să ajungă la concluzia că el este arhitectul propriilor probleme. Publicaţia subliniază că trăsăturile necesare unui ministru de Finanţe, post ocupat de Brown în repetate rânduri, sunt diferite de cele de care are nevoie un premier, relatează BBC România.

The Times apreciază că Brown se confruntă în prezent cu efectele propriilor sale politici economice promovate în perioada când gestiona finanţele britanice. Premierul nu a anticipat actuala criză economică, deşi existau semnale în acest sens, şi a ignorat proiectul alegerilor anticipate când a fost adus în discuţie.

Publicaţia The Daily Telegraph scrie că Brown şi echipa sa sunt, probabil, surprinşi de faptul că în cursul unui singur an au trecut de la imaginea unui Guvern stabil şi respectat, capabil să gestioneze pericolul terorist, la cea a unui Executiv cu una din cele mai scăzute cote de popularitate în istoria recentă.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.