REPORTAJ: Viaţa unui student român la Oxford – scumpă şi cu studiu continuu, iar mâncarea vine la bagaj –


Un student român în Marea Britanie mărturiseşte că, în ciuda faptului că viaţa universitară din insulă este, pe de o parte, scumpă şi marcată de studiu continuu, iar pe de altă parte o excelentă rampă de lansare profesională, el intenţionează să se întoarcă în România în viitorul apropiat.

"Să fiu sincer, deşi oamenii de acolo sunt de treabă, nu au absolut nimic cu românii. Apreciază omul în funcţie de ce fel de om este şi nu în funcţie de naţia lui. Dar pur şi simplu nu simt că realizez cu ei aceeaşi legătură. Asta poate fi dintr-o multitudine de cauze. Sufletul meu, prietenii mei, legăturile pe care le-am creat se află tot aici. O să vreau la un moment dat să mă întorc. Nu zic că e greşit dacă cineva procedează altfel, bineînţeles. Dar, deocamdată, Anglia are o economie extrem de puternică şi ideal pentru mine ar fi ca, odată ce-mi închei studiile (licenţă, masterat, eventual un doctorat), să lucrez acolo, să câştig bani (pentru că – hai să fim serioşi! – tuturor ne trebuie bani) şi apoi să mă întorc aici, în ţară", oftează Ion Ambrinoc, cu ochii după ospătarul care trebuie să aducă mititeii.

Până şi mâncarea îl face să îi fie dor de casă: la englezi, nu are gust, nu este deloc hrănitoare şi se vede de la o poştă că este plină de chimicale.

…   REPORTAJ: Viaţa unui student român la Oxford – scumpă şi cu studiu continuu, iar mâncarea vine la bagaj –

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.