Roman arestat in Marea Britanie – fura bani de pe carduri

Un fost student roman la Drept a fost retinut de autoritatile din Marea Britanie, fiind acuzat ca face parte dintr-un grup de infractori care obtinea ilegal bani de la cei care calatoresc cu metroul londonez, prin montarea unor aparate-spion pe automatele care elibereaza bilete.

Raducu Berta, in varsta de 24 de ani, a renuntat la studiile universitare din tara natala si s-a mutat in Marea Britanie pentru a-si cauta de munca, scrie Standard.co.uk.

Dupa ce si-a pierdut slujba pe care o avea la o spalatorie auto, el s-a alaturat unui grup infractional care fura bani de la navetistii din Londra.

Romanul era unul dintre cei care monta dispozitive pe automatele de bilete din metrou. Prin intermediul acestora, reusea sa obtina informatii legate de cardurile bancare cu care calatorii achitau biletele. Datele sustrase erau folosite pentru a retrage banii din respectivele conturi.

Raducu Beta a recunoscut in fata unei instante britanice ca exista 11 dispozitive de acest gen in statiile londoneze.

Avocatul sau, Caroline Downes, a mentionat ca romanul nu este seful bandei si ca a recurs la astfel de fapte pentru ca nu avea o sursa de venit.

In momentul in care a fost prins de politisti, avea asupra lui un card furat si un iPhone.

Raducu Beta se afla in acest moment in arest si isi asteapta sentinta.

Roman arestat in Marea Britanie – fura bani de pe carduri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.