Studenții din Uniunea Europeană, inclusiv din România, nu vor mai avea acces la împrumutul guvernamental de studii oferit de Marea Britanie, așa că trebuie să-și plătească singuri studiile, începând de anul viitor. Aceasta, în condițiile în care și taxele vor crește. Simon Parker, profesor britanic stabilit în România, a explicat într-un interviu pentru edupedu.ro în ce condiții se va putea studia în Marea Britanie începând cu anul universitar 2021-2022.

Mai multe universități, în special din Scoția, au transmis că studenții europeni vor trebui să plătească aceleași taxe pe care le plătesc în prezent studenții internaționali. Însă, majoritatea instituțiilor de învățământ superior încă nu s-au decis care vor fi taxele pentru studenții europeni de anul viitor. Problema este că nu există un cadru legislativ care să permită o taxare mai mică a unui student european față de un student din India, spre exemplu. În acest context, se poate spune că ar fi vorba de discriminare”, a spus Parker.

Profesorul spune că universitățile și-ar putea extinde programul de burse bazat pe merite academice, pentru studenții din Uniunea Europeană.

Mai mult la digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.