Siegfried Mureșan: Românii din Marea Britanie își vor păstra drepturile după Brexit

Drepturile românilor rezidenți în Marea Britanie la momentul Brexitului vor fi păstrate, această poziție fiind acceptată politic de ambele părți, susține europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Noi avem, în momentul de față, între 235.000-240.000 de români care trăiesc în Marea Britanie. Prioritatea zero a Guvernului României trebuie să fie securizarea drepturilor cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie, cetățeni care au mers să trăiască în alt stat membru al UE și s-au trezit peste noapte, fără voia lor și fără a fi întrebați, în afara Uniunii Europene. Fără a fi întrebați deoarece nu au avut dreptul să participe la referendumul privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea a Europeană”, a spus Mureșan, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, drepturile tuturor cetățenilor europeni, inclusiv ale cetățenilor români, rezidenți la momentul Brexitului trebuie păstrate în mod identic ca și cum ar exista în alt stat membru al UE.

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22532437-siegfried-mure-romnii-din-marea-britanie-vor-stra-drepturile-dup-brexit.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.