Studentii romani din Cambridge: Autoritatile din Romania incalca dreptul la vot prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora

Autoritatile romane care organizeaza sectiile de votare din diaspora incalca unul din drepturile fundamentale – dreptul la vot, avertizeaza Cambridge Romanian Society. Intr-un apel remis HotNews.ro, studentii romani de la Universitatea Cambridge se declara „extrem de dezamagiti de modul in care autoritatile din Romania inteleg democratia” si sustin ca daca in turul 2 al alegerilor prezidentiale nu se vor organiza mai multe sectii de votare, atunci „ne vom adanci convingerea ca electoratul este considerat doar o masa de manevra cu care se poate face orice”.


Comunicatul integral al Cambridge Romanian Society:

Duminica aceasta am fost extrem de dezamagiti de modul in care autoritatile din Romania inteleg democratia. In incercarea de a schimba ceva in bine in tara noastra, multi dintre membrii Cambridge Romanian Society au mers la Londra pentru a vota, convinsi ca ne facem datoria de cetateni. Am stat in general peste 3 ore la coada, multi nereusind sa voteze nici macar dupa 6 ore.

Din cauza personalului extrem de redus si a numarului mic de sectii, cozile incepute de dimineata au crescut de-a lungul zilei, la inchiderea urnei mii de oameni ramanand pe afara, umiliti. Pe langa acestia, au mai fost foarte multi care au fost descurajati de cozile uriase.

Dorim sa le amintim celor responsabili ca prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora ei incalca unul din drepturile fundamentale, dreptul la vot.

 

Studentii romani din Cambridge: Autoritatile din Romania incalca dreptul la vot prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.