The Independent: Opriti demonizarea noilor imigranti UE


Publicatia britanica The Independent a publicat joi un editorial in care critica reactiile si "zvonurile alarmiste" cu privire la ridicarea restrictiilor impuse Romaniei si Bulgariei si arata ca imigratia este buna pentru economia britanica. Articolul intitulat "Opriti demonizarea noilor imigranti UE" incerca sa tempereze o inflamare la nivelul opiniei publice privind consecintele migrarii romanilor si bulgarilor, intr-un context electoral, relateaza Mediafax.

The Independent aminteste gestul partidului nationalist britanic UK Independence Party de a posta un ceas cu numaratoare inversa pana la 1 ianuarie 2014, cand vor fi anulate restrictiile, catalogandu-l drept "nerusinat de alarmist" subliniind ca gestul. Potrivit editorialului, asemenea gesturi sunt menite sa sustina afirmatia partidului porivit careia anularea va conduce la sosirea unui val de 350.000 de imigranti romani si bulgari in M.Britanie.

Publicatia denunta totodata ca "dubioasa" estimarea avansata miercuri de un grup de lobby impotriva migratiei, Migration Watch , potrivit caruia aproximativ 50.000 de imigranti din cele doua tari membre UE vor sosi anual dupa anularea restrictiilor, adaugand ca grupul estimeaza "consecinte semnificative" asupra locuintelor, locurilor de munca, scolilor si spitalelor.

"Justificarea acestei panici morale este faptul ca Guvernul a gresit atat de mult data trecuta. Cand Polonia a aderat la UE, Ministerul de Interne a estimat ca pana la 13.000 de polonezi vor veni anual in Marea Britanie. In urmatorii doi ani au venit 264.560. Situatia ar urma sa fie si mai rea de aceasta data, sugereaza profetii nenorocirii, pentru ca salariul minim in Romania si Bulgaria este cat jumatate din cel al Poloniei. Imigranti slab calificati vor veni si vor lua locurile de munca ale britanicilor acceptand salarii mai mici", se arata in editorial.
mai mult la :

http://m.hotnews.ro/stire/14026991

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.