Topul celor mai celebre locuri de filmare din Londra

Big Ben-ul a fost votat ca fiind cel mai reprezentativ loc pentru filmari, in Londra, se arata intr-un nou sondaj, citat de BBC News.

Turnul a devenit celebru dupa o scena din thriller-ul "39 de trepte", regizat de Alfred Hitchcock in 1978, in care personajul lui Robert Powell atarna de una dintre limbile ceasului.

Big Ben-ul este urmat in clasament de Catedrala St Paul, faimoasa pentru scena din "Mary Poppins" in care porumbeii infometati sunt hraniti pe treptele bisericii. Pe a treia pozitie in top se afla Podul Westminster, unde s-a filmat scena de deschidere din horror-ul britanic "Dupa 28 de zile".

In productia semnata de Danny Boyle, personajul interpretat de starul irlandez Cillian Murphy se trezeste absolut singur in Londra si se plimba pe podul parasit.

Aproximativ 3.000 de oameni au participat la studiul realizat de compania de publicitate pentru marele ecran Pearl and Dean.

Purtatoarea de cuvant a companiei, Kathryn Jacob, a declarat ca filmele regizorului britanic Richard Curtis, precum "Pur si simplu dragoste" si "Notting Hill", apar de mai multe ori in sondaj, pe motiv ca acesta a avut o contributie importanta in promovarea Londrei in lume prin productiile sale. "Nu este o surpriza ca ocupa trei locuri in sondaj", a precizat Jacob.

Cu toate acestea, "imaginea cu adevarat reprezentativa a Londrei" este oferita de drama intensa care se petrece in varful Big Ben-ului in filmul "39 de trepte", a spus reprezentantul companiei Pearl and Dean.
sursa : mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.