Un membru al familiei regale britanice, ţinta unei tentative de şantaj

Un membru al familiei regale britanice a fost ţinta unei tentative de şantaj ai cărui autori, doi bărbaţi, au fost arestaţi de Scotland Yard, transmite presa britanică de astăzi.

Publicaţia britanică Sunday Times informează că cei doi autori ai şantajului au cerut suma de 75.000 de euro pentru a nu face publică o înregistrare video având ca protagonist această personalitate filmată în timpul unui act sexual. Acest membru al familiei regale, al cărui nume nu a fost dat publicităţii din motive legale, a contactat autorităţile în luna august, imediat după ce a fost abordat de cei doi bărbaţi.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze acest caz.

În cursul mai multor apeluri telefonice, presupuşii şantajişti au afirmat că deţin dovada că acest membru al familiei regale a furnizat unuia dintre asistenţii săi un plic cu cocaină şi că au o înregistrare video a acestui angajat realizată în timp ce consumă drogurile.

Scotland Yard i-a arestat pe şantajişti pe 11 septembrie, într-un hotel din Londra. Bărbaţii, în vârstă de 30 şi, respectiv, 40 de ani, au fost acuzaţi de şantaj, pe 13 septembrie, de un tribunal din Westminster.

Este pentru prima dată în decursul a peste un secol când un membru al familiei regale devine victima unui şantaj. În 1891, viitorul rege Eduard al VII-lea a plătit o sumă de bani unor prostituate pe care le frecventa în schimbul unor scrisori pe care le adresase acestora. Scrisorile au fost scoase la licitaţie la Londra, în 2002.

Mai multe ştiri pe www.mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.