Un tabloid din Marea Britanie: Declaraţiile lui Titus Corlăţean sunt „şocante”


Daily Express comentează declaraţiile ministrului de externe român, de duminică, de la Sky News, potrivit cărora a primit asigurări de la oficialii britanici că imigranţii români vor putea primi ajutoare sociale în Marea Britanie după anularea restricţiilor impuse pe piaţa britanică a muncii. 
Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat duminică, la postul britanic Sky News, că românii care merg în Regatul Unit trebuie să se bucure din ianuarie 2014 de aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi la fel ca drepturile de care beneficiază cetăţenii britanici în ţările UE.

El a spus că a "primit asigurări oficiale din partea Guvernului britanic" potrivit cărora Marea Britanie va "respecta" directivele UE în domeniu şi că imigranţii români vor putea primi ajutoare sociale în Marea Britanie după anularea restricţiilor impuse pe piaţa britanică a muncii

Informaţia oferită de ministrul român este "şocantă", comentează Daily Express în ediţia electronică de luni, în contextul în care David Cameron a promis săptămâna trecută că Marea Britanie va fi "cea mai dură" ţară în privinţa ajutoarelor sociale.

Potrivit Daily Express, premierul britanic ar dori să le interzică imigranţilor români accesul la ajutor legal în cazuri privind ajutoare sociale, locuinţe şi alte solicitări de natură civilă. De asemenea, Guvernul examinează planuri de limitare a accesului străinilor la sistemul de sănătate.


Un tabloid din Marea Britanie: Declaraţiile lui Titus Corlăţean sunt "şocante"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.