Urmareste LIVE VIDEO summitul G20 de la Londra

Reuniunea se desfasoara la Londra ExCeL, sediul summit-ului, s-a deschis la ora sase dimineata pentru primirea delegatiilor. Micul dejun al sefilor delegatiilor a fost programat intre 8:30 si 10:00, iar ziaristii au putut asista la discutii. Sesiunile in plen se defasoara intre 10:20-13:00 si 14:30-15:30. Diplomatii au acordat jumatate de ora presei la finalul discutiilor, intre 15:30-16:00. Lucrarile reuniunii se vor incheia in jurul orei 17:30, cand va fi emis comunicatul final al intalnirii urmat de o conferinta de presa. Delegatiile vor parasi Londra joi seara si vineri.

Tarile G20 vor trebui sa-si afirme dorinta comuna de a face tot posibilul pentru a iesi din criza si sa gaseasca modalitati de inasprire a controlului financiar pentru a evita o astfel de situatie pe viitor. Tarile prezente vor trebui sa promita, de asemenea, o majorare a fondurilor institutiilor financiare internationale, precum FMI, pentru ajutorarea tarilor celor mai vulnerabile.     

La summit vor participa sefii de guvern si/sau de state din SUA, Japonia, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Canada, Rusia, Argentina, Australia, Brazilia, China, India, Indonezia, Mexic, Arabia Saudita, Africa de Sud, Coreea de Sud, Turcia, precum si reprezentanti ai Uniunii Europene, FMI, Banca Mondiala, Comitetul International Monetar si Financiar si Comitetul de dezvoltare al FMI si al Bancii Mondiale, dar si oficiali din Spania si Olanda. Urmareste LIVE VIDEO summitul G20 de la Londra

Telegraph: Gordon Brown cere un stimul financiar masiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.