Vicepremierul Marii Britanii: Romii trebuie să respecte modul de viaţă britanic


Vicepremierul britanic Nick Clegg a afirmat, joi, că romii care trăiesc în Marea Britanie trebuie să respecte modul de viaţă al cetăţenilor acestei ţări pentru a evita posibile tensiuni şi confruntări violente între diversele comunităţi, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Politicianul liberal-democrat britanic a făcut aceste declaraţii într-o intervenţie la postul de radio londonez LBC, referindu-se la unele afirmaţii ale deputatului laburist David Blunkett privind posibile violenţe generate de romi, la Sheffield, în nordul Angliei, unde trăieşte o importantă astfel de comunitate.

Blunkett – a cărui circumscripţie Sheffield Brightside se învecinează cu cea a lui Nick Clegg, Sheffield Hallam – a declarat recent că se teme de izbucnirea unor violenţe într-o zonă a acestui oraş, Page Hall, unde s-au instalat romi din Slovacia. Blunkett, fost ministru de interne, a spus că această comunitate a romilor trebuie să-şi schimbe modul de viaţă, să-şi ducă copiii la şcoală şi să nu mai arunce gunoiul pe stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.