Victimele „sclaviei moderne” din Marea Britanie, originare inclusiv din România, sunt tratate precum vitele

0
1201

Marea Britanie se confruntă cu o intensificare a fenomenului „sclaviei moderne”, victimele, dintre care multe provin din România şi Polonia, fiind tratate ca „vitele”, vândute şi tatuate de membrii grupărilor care vor astfel să-şi marcheze proprietatea.

Mii de persoane sunt tratate „ca vitele” de bande specializate în „sclavia modernă”, care le tatuează şi le forţează să lucreze pe salarii de mizerie. Numărul victimelor aduse ilegal în Marea Britanie a crescut cu 20 la sută, de la 2.255 în 2012, la 2.744 în 2013, potrivit UK Human Trafficking Centre. Traficanţii de persoane îşi extind operaţiunile de la prostituţie şi fabrici de droguri, la spălătorii manuale de maşini şi misiuni caritabile fictive. Victimele sunt vândute şi cumpărate pentru numai 200 de lire sterline (256 de euro) şi puse să muncească sub ameninţarea violenţelor împotriva lor sau a familiilor lor, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Multe dintre victime sunt copii est-europeni aduşi în Marea Britanie pentru a cerşi pe străzi, în timp ce traficanţii le fură ajutoarele sociale primite de la stat. Adulţii sunt păcăliţi să vină să lucreze în Marea Britanie, adesea prin site-uri de recrutare sau prin agenţii matrimoniale, cu promisiunea unor slujbe bine plătite sau studii. Dar când ajung în ţară, sunt forţaţi să lucreze ca prostituate, la ferme ilegale de canabis, în construcţii sau la ferme izolate.

Victimele „sclaviei moderne” din Marea Britanie, originare inclusiv din România, sunt tratate precum vitele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.