Piscină încălzită cu energie produsă de crematoriul alăturat, în Marea Britanie

Un plan controversat de a folosi energia generată de incinerările dintr-un crematoriu pentru a încălzi apa dintr-o piscină publică a fost aprobat de către autorităţile locale din Redditch, Marea Britanie, relatează dailymail.co.uk.

Lucrările pentru conectarea sistemului de încălzire al piscinei la crematoriul din apropiere vor începe în vară. Consiliul recunoaşte că proiectul a fost o problemă delicată dar susţine că propunerea a beneficiat de aprobarea a 80-90% dintre localnici. Mulţi dintre ei chiar au apreciat originalitatea proiectului şi curajul consiliului de a dezbate problema în mod public.

"Am fost foarte atenţi în a informa localnicii despre modul în care funcţionează sistemul de încălzire, care este folosit foarte mult în unele părţi din Europa, în special în Suedia", a declarat consilierul Carole Gandy.

"Încurajăm de ceva vreme izolarea termică a caselor şi folosirea eficientă a energiei, aşa că ni s-a părut normal să folosim şi această sursă de energie regenerabilă, pe lângă introducerea panourilor solare, a vehiculelor electrice şi alte măsuri de protejare a mediului pe care le luăm", a mai spus Gandy.

….Piscină încălzită cu energie produsă de crematoriul alăturat, în Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here