50 DE CERŞETORI ROMÂNI au “ocupat” un parc din zona selectă a Londrei. “Îşi fac nevoile în văzul lumii şi ne jefuiesc sub ameninţarea cuţitelor

Peste 50 de cerşetori români, evacuaţi de lângă monumentul Marble Arch din Londra, s-au „mutat” câţiva metri mai departe, în parcul Lane, scrie Daily Mail.

Acum, românii s-au instalat cu toate bagajele într-una dintre cele mai selecte zone ale Capitalei Marii Britanii. Daily Mail i-a surprins pe câţiva conaţionali ai noştri urinând pe garduri, foarte aproape de o zonă plină de hoteluri şi restaurante luxoase.

Românii obişnuiau să doarmă în cutii de carton, în jurul monumentului Marble Arch, dar au fost mutaţi într-un efort al autorităţilor de a „curăţa” Londra înaintea Jocurilor Olimpice.

Daily Mail scrie că până şi cerşetorii britanici se tem de cei români. Ei spun că a devenit prea periculos să împartă strada cu românii, deoarece aceştia îi ameninţă cu cuţitele şi îi jefuiesc.

Consiliul din Westminster s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţi ai ambasadei României de la Londra şi ai Biroului de Imigrări, pentru a rezolva problema cerşetorilor români. Marea Britanie a trimis de curând 18 români înapoi în ţară, cu autobuzul, dar asta numai după ce şoferul autobuzului a insistat ca pasagerii să facă duş şi să primească haine noi înainte de îmbarcare.

„Oamenii aceştia sunt dispersaţi prin oraş, nu vor să plece de pe străzi. Fie stau în parc, fie pe străzile South Mayfair sau Oxford. Poliţia şi consiliul fac tot ce pot, dar tot plătitorii de taxe suportă costurile, deoarece aceşti oameni nu au toalete”, a declarat consilierul Nickie Aiken.

Luni după-amiază, 20 de români – printre care femei cu bastoane şi baticuri şi bărbaţi în trening – stăteau în jurul unei bănci din parc şi jucau barbut pe monezi de o liră sterlină, scrie Daily Mail.

Românii aveau cu ei valizele şi aruncau pe iarbă pungi sau sticle de bere. La doar câteva zeci de metri distanţă, sunt unele dintre cele mai bune hoteluri şi reprezentanţe auto din Londra, scrie Daily Mail.

Daily Mail scrie că un român în jur de 20 de ani a declarat, într-o engleză stricată, că poliţiştii i-au verificat pe cei din grupul său şi le-au spus că nu este „nicio problemă” să stea în parc. În acest timp, o femeie mai în vârstă s-a îndepărtat de grup, s-a apropiat de un gard şi şi-a făcut nevoile în văzul lumii.

„E oribil, cu siguranţă nu este ceea ce mă aşteptam să văd în Londra. Asta e lumea a treia”, a declarat un turist din Noua Zeelandă. „Mereu sunt aici, uneori mai mult de 50. Ziua cerşesc, iar noaptea dorm în tufişuri. Uneori vin să cumpere câte ceva şi plătesc mereu cu mărunţiş. Faptul că stau aici cu bagajele şi că dorm aici nu creează o impresie bună despre Londra”, spune un comerciant local.

Ba mai mult, unii londonezi spun că grupul de români s-a extins către metrou, iar intrările în subteran sunt pline de cutii de carton în care aceştia dorm. „Eu merg seara cu metroul şi mi-e frică, e groaznic”, s-a plâns o localnică.

Daily Mail scrie că autorităţile locale au strâns cutiile de carton, dar că nu prea pot face mare lucru, deoarece românii se întorc aproape imediat cum sunt izgoniţi.

50 DE CERŞETORI ROMÂNI au “ocupat” un parc din zona selectă a Londrei. “Îşi fac nevoile în văzul lumii şi ne jefuiesc sub ameninţarea cuţitelor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.