A patra editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie


Sambata, 22 octombrie 2011, s-a desfasurat la Londra, cea de a patra editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie, cu tema " Cum sa reusesti- o abordare pragmatica". Conferinta a fost organizata de Ambasada Romaniei la Londra, Camera de Comert Britanico-Romana si Fundatia Ratiu, cu spriijinul Felton and Smith si s-a bucurat de prezenta a peste 200 de participanti. Evenimentul a fost structurat in doua parti: o sesiune plenara si una de dezbateri in 3 grupuri de lucru: „Cum sa reusesti: o abordare practica"; „Cum sa ai o cariera de succes – studii de caz" si "Cum sa obtii avantaje din relationare si parteneriat".
Moderatorul sesiunii plenare a fost Anne Marie Martin, CEO al Camerei de Comert Britanico-Romane, care i-a prezentat pe cei patru invitati speciali, Keith Vaz, presedinte al Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor, Nick Anstee, fost lord primar al City-ului londonez, Rectorul Universitatii Canterbury Christ Curch, profesorul Robin Baker si prorectorul Universitatii Edinburgh, Profesorul Stephen Hillier.
Keith Vaz, parlamentar laburist si vechi prieten al comunitatii romanesti din UK a laudat initiativa unei astfel de conferinte a studentilor, salutand prezenta celor peste 4500 de studenti romani din UK. Tot in cadrul discursului sau parlamentarul laburist a condamnat guvernul britanic pentru mentinerea restrictiilor pe piata muncii din UK pentru cetatenii romani, numind romanii din UK contribuabili de clasa 1 in UK. Keith Vaz a vorbit de asemenea despre migranti de prima generatie, el insusi incadrandu-se in aceasta categorie. In incheierea discursului sau Vaz le-a spus studentilor romani ca asa cum ambasadorul roman le atrage atentia sa nu uite ca si Romania ar avea nevoie de ei dupa terminarea studiilor, Marea Britanie ar fi incantata sa ii aibe ca viitori rezidenti.

…  mai mult la :

A patra editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.