ACTUL VIOLENT care a stârnit REPULSIE în Anglia: “Boicotăm turismul din România”. Campanie ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI din cauza unui GEST BARBAR | IMAGINE ȘOCANTĂ


Două britanice au decis să protesteze într-un mod inedit față de ceea ce, spun ele, este inadmisibil să se întâmple în România. Lucinda Hare și Jackie Short au trimis câte un email către Biroul de Turism al României în care spun că, în semn de protest, își anulează vizita pe care urmau să o facă în țara noastră, vara aceasta. Lucinda Hare este autoarea unei cunoscutei serii de cărți pentru copii.

Cele două femei spun că plănuiseră excursia după ce, la posturile de televiziune britanice, au văzut mai multe clipuri publicitare care invitau turiștii să descopere România.

Evenimenul care le-a determinat să se răzgândească fără drept de apel a fost cazul cutremurător al unui câine, găsit legat de un copac, lăsat să moră acolo după ce a fost lovit cu brutalitate în zona capului. Evenimenul s-a petrecut în localitatea Florești, județul Cluj.

Mai mult, pornind la acest caz, cele două femei spun că vor depune petiții către guvernul britanic în care vor cere ca înăsprirea pedepselor în ceea ce privește cruzimea față de animalele să fie o condiție impusă de Uniunea Europeană pentru România.

"Aceasta (n.r. cazul câinelui lăsat să moară legat de un copac) este realitatea din România pe care o văd zi de zi prin intermediul internetului. Nici nu mă gândesc să vin în țara voastră până când autoritățile și oamenii nu vor vrea să ia măsuri împotriva unor astfel de acte de o cruzime incredibilă față de animale. Acest câine a murit singur și în chinuri. Ce putem face ca astfel de cazuri să nu se mai petreacă? Tot ce putem noi, de aici, să facem este să boicotăm turismul către această țară", a declarat, pentru evz.ro, Lucinda Hare, autoare a unei serii cunoscute de cărți pentru copii.

1 COMENTARIU

  1. Stimata doamna mentionata in articol ar trebui sa priveasca in propria gradina. The Argus a publicat un articol (si este doar unul din exemplele la care ma refer) despre otravirea intentionata a animalelor intr-o suburbie a Sussexului (aveti articolul in linkul urmator: http://bit.ly/1b4p0J3). Asadar si in Anglia sunt criminali care omoara animale si care platesc pentru faptele lor. Actiunea intreprinsa de doamna din imagine nu are nici o legatura cu actul oribil petrecut in localitatea de langa Cluj (care bineinteles, trebuie anchetat, iar vinovatul(ii) deferit(i) justitiei), ci mai degraba cu aceasta propaganda anti-Romania care se face de ceva vreme. Doamna ar trebui sa stie ca nu se inaspresc pedepsele dupa bunul plac al unuia sau al altuia. Exista legislatie la nivel european privind actele de cruzime impotriva animalelor, legislatie care este in vigoare si in Romania, ca tara membra UE, si care se va aplica.
    Cat priveste vizita distinsei in Romania, va trebui sa o amane pe termen nelimitat. Ma indoiesc ca romanii vor uita prea curand numele domniei sale.
    Cu stima,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.