Ambasadorul român în Marea Britanie: „Satul olimpic de la Londra nu ar fi existat fără români”


Românii au ocolit restricţiile privind imigraţia din Marea Britanie şi au jucat un rol vital în costrucţia Satului Olimpic de la Londra, susţine ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, potrivit Daily Mail.

Ion Jinga a afirmat că restricţiile Marii Britanii menite a limita numărul de muncitori imigranţi din România şi Bulgaria au fost inutile, deoarece "este întotdeauna posibil să găseşti un loc de muncă".

Jinga susţine că Satul Olimpic de la Londra nu ar fi fost construit fără muncitorii români.

"Există unele restricţii pentru unele zone de activitate, însă nu şi cerinţe de viză, aşa că cei care au vrut să vină au făcut-o. Este întotdeauna posibil să găseşti un loc de muncă, chiar dacă se află sub restricţii, iar soluţia este să te declari persoană fizică autorizată, iar mulţi români au făcut acest lucru. Spre exemplu, în sectorul construcţiilor, există numeroşi români aici şi de aceea Satul Olimpic a fost construit anul trecut", a continuat ambasadorul român.

…   http://m.jurnalul.ro/stiri/observator/ambasadorul-roman-in-marea-britanie-satul-olimpic-de-la-londra-nu-ar-fi-existat-fara-romani-635738.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.