Aproximativ jumătate dintre românii înregistraţi în Marea Britanie şi-au depus documentele pentru obţinerea statutului pre-settled, declară Adina Bădescu, şef birou Brexit din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la întâlnirea „Impactul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană” organizată de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România şi Institutul European din România, că . Ea a precizat că sunt în curs de avizare măsuri similare ce îi vor viza pe cetăţenii britanici din România, conform news.ro.

În Marea Britanie sunt înregistraţi 433.000 de români, reprezentând astfel a doua cea mai mare comunitate de străini din Marea Britanie, a spus Bădescu. Numărul românilor este, cert, mai mare, a adăugat ea.

Bădescu a declarat: „O ieşire fără acord e cel mai plauzibil scenariu acum. Guvernul britanic ne-a dat asiguri în repetate rânduri că drepturile cetăţenilor UE vor fi protejate în toate scenariile. În spiritul reciprocităţii, cetăţenii britanici aflaţi în România vor beneficia de un tratament similar”.

mai mult la : www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.