Angajaţii hotelieri, între care şi români, exploataţi în Londra

Angajaţii imigranţi, mulţi dintre ei români, care fac curăţenie în unele dintre cele mai luxoase hoteluri din Londra, unde o cameră costă până la 400 de lire sterline, sunt plătiţi cu mai puţin de jumătate din salariul minim, potrivit unei investigaţii realizate de The Times, în ediţia electronică.

Numeroşi angajaţi au declarat pentru The Times că angajatorii fac programul în aşa fel încât să câştige 100 de lire sterline (117 euro) pentru 40 de ore de muncă pe săptămână. Agenţiile care furnizează forţă de muncă pentru hoteluri pretind că aceştia sunt plătiţi pe oră, dar de fapt personalul primeşte salariul în funcţie de numărul de camere în care a făcut curăţenie. Românii sunt deosebit de afectaţi, ei confruntându-se cu restricţii pe piaţa muncii şi putând lucra doar ca liber-profesionişti, situaţie care le permite agajatorilor să evite cu uşurinţă plata salariul minim.

"Jumătate dintre cei 40 de angajaţi care se ocupă de curăţenie erau de origine română anul trecut, acum mai sunt trei sau patru", susţine un supraveghetor de la un hotel din Londra. În ultimă instanţă, muncitorii români sunt plătiţi cu o liră sterlină pe oră . Agenţii de curăţenie susţin că li se repartizează un volum de muncă pe care ştiu că nu îl pot îndeplini în timpul alocat, dar preferă astfel decât să nu aibă nici un loc de muncă… m.britanie, imigranţi români, londra,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.