Daily Mail: In Marea Britanie sunt mai multi pensionari saraci decat in Romania


Marea Britanie are o proportie mai mare de pensionari care traiesc sub pragul saraciei decat Romania, batranii din Regatul Unit numarandu-se printre cei mai saraci din Europa, scrie publicatia britanica
Daily Mail, care citeaza o statistica Eurostat.

Potrivit cifrelor furnizate de Uniunea Europeana, nivelul de saracie al pensionarilor britanici se situeaza pe locul patru in UE, fiind depasiti doar de cei din Estonia, Letonia si Cipru.

In ultimii zece ani, pensionarii din Marea Britanie au avut o situatie din ce in ce mai proasta, sumele destinate celor mai saraci dintre acestia au scazut treptat, devenind chiar mai mici decat ajutoarele acordate mamelor singure, care formeaza grupul cel nevoias din societatea britanica.

Datele oferite de Eurostat au fost interpretate de fundatiile umanitare britanice Age Concern si Help the Aged si releva proportia persoanelor de peste 65 de ani din fiecare stat al UE care traieste cu venituri sub 60% din venitul mediu.

Astfel, in Regatul Unit, aproape unul din trei sau 30% din pensionari au venituri sub limita saraciei. Procentul este insa mai mic decat in Cipru, unde 51% traiesc in conditii mizere, in timp ce in Letonia si Estonia nivelul coboara la 33%.

In comparatie cu Marea Britanie, doar 19% dintre pensionarii din Romania traiesc sub limita saraciei, remarca tabloidul britanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.