Armata britanica: „Asasinul tacut” poate ucide tinte aflate la 1 mila

Fapt divers - "Asasinul tacut" poate ucide tinte aflate la 1 mila

Armata britanica foloseste in lupta impotriva talibanilor o arma care poate ucide o tinta aflata la o distanta de o mila (1,6 km).

Lunetistii britanici au poreclit pusca cu luneta "Asasinul tacut", starnind panica in randurile teroristilor, informeaza Daily Mail monitorizat de ziare.com.

Pusca cu luneta L115A3, cu raza mare de actiune, a facut foarte multe victime in randul teroristilor. Cu ajutorul armei, soldatii britanici pot ucide teroristi aflati la o mila distanta, datorita preciziei formidabile.

Majoritatea lunetistilor isi confectioneaza singuri costume de camuflaj, acoperindu-se cu frunze si crengi, pentru a nu fi detectati de fortele militare talibane. Cateodata, soldatii trebuie sa poarte costumele improvizate si doua zile, pentru a-si indeplini misiunile. Confectionarea costumelor de camuflaj poate dura si cateva luni de zile, soldatii acordand o atentie deosebita fiecarui detaliu.

Saptamana trecuta, militarii britanici au fost antrenati pe un teren acoperit cu zapada, in Wiltshire, pentru a patrunde tainele "Asasinului tacut". … RL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.