Barroso: Marea Britanie ar face o ”greșeală istorică” dacă s-ar îndepărta de țările din Europa de Est

Președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a apreciat luni, la Londra, că premierul britanic David Cameron ar face o ”greșeală istorică” dacă și-ar ‘aliena’ țările din Europa de Est pe fondul renegocierilor pe care intenționează să le poarte cu Uniunea Europeană, relatează agențiile internaționale de presă.

Sub presiunea euroscepticilor din tabăra sa conservatoare (dreapta) și a partidului eurofob UKIP, David Cameron a promis să organizeze, dacă va fi reales anul viitor, un referendum privind eventuala ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană în 2017. În prealabil, el vrea să renegocieze termenii relației dintre țara sa și Uniunea Europeană.

Barroso a declarat, într-un discurs pronunțat la sediul institutului Chatham House din Londra, că ”Comisia a fost întotdeauna pregătită să participe la discuții constructive”, amintind însă că ”schimbările trebuie să fie acceptate de toate țările”. ”Este o iluzie să credem că un spațiu pentru dialog poate fi creat dacă tonul și fondul argumentelor avansate pun la îndoială principiul acquisului comunitar și ofensează alte state membre”, a adăugat el.

 

Barroso: Marea Britanie ar face o ”greșeală istorică” dacă s …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.