BOMBA DAILY MAIL: Românii din Marea Britanie trimit zilnic în ţara lor 500.000 de lire. Britanicii se indignează, BNR reacţionează


Val de reacţii indignate pe forumul ziarului britanic: "Mulţi se întreabă ce altceva mai fac ei în Europa? Vă spun eu, jefuiesc oameni nevinovaţi ca mine, care muncesc din greu pentru ceea ce au"

 

Emigranţii români din Marea Britanie trimit zilnic în ţară jumătate de milion de lire sterline (560.000 de euro), scrie DailyMail într-un articol publicat ieri, citând o statistică a băncii centrale din România. Numai că acesta statistică nu există, spune viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

"Mă bucur că Daily Mail, care nu este renumit pentru analizele sale economice, a reuşit să facă o astfel de analiză. Îi invidiez pentru sursele lor statistice. BNR nu are date pe ţări privind remiterile. Ar fi mai relevante remiterile din state precum Italia şi Spania", a declarat vineri viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, rugat să comenteze un articolul.

În primele trei luni din 2010, românii din Marea Britanie au trimis în ţară 41 de milioane de lire sterline (46 milioane de euro), mai notează Daily Mail, care propune şi o estimare.

Dacă nivelul s-a menţinut pe tot parcursul anului trecut, asta înseamnă că românii din Regat au trimis în ţară 160 de milioane de lire sterline (180 de milioane de euro), cu 50% mai mult decât in 2009, potrivit sursei citate. Cifrele nu includ însă transferurile informale, prin intermediul prietenilor şi rudelor.

Daily Mail îşi ilustrează articolul cu o fotografie a lui Traian Băsescu care a făcut o vizită de două zile în Marea Britanie la începutul acestei săptămâni. Preşedintele le-a mulţumit atunci zecilor de mii de conaţionali care au locuri de muncă în Marea Britanie, în loc să solicite ajutoare sociale acasă.

Anul trecut, românii care lucrează în afara graniţelor au trimis în ţară, în total, 2,5 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de euro), potrivit sursei citate.

Reacţia britanicilor pe forumul Daily Mail

"În tot acest timp, milioane de britanici nu îşi găsesc job-uri. Trebuie să scăpăm de guvernul responsabil pentru acest dezastru", cometează Tim J.

"Nu e de mirare că economia este la pământ, în condiţiile în care guvernul permite acest lucru. Singura modalitate ca aceşti idoţi să ne asculte sunt demostraţiile în stradă", scrie Jane.

"Mulţi se întreabă ce altceva mai fac ei în Europa? Vă spun eu, jefuiesc oameni nevinovaţi ca mine, care muncesc din greu pentru ceea ce au", notează Mandy Gsell, din Elveţia.

"Această ţară moare sub ochii noştri şi nimeni nu face nimic", scrie şi LJ

"Articolul arată clar că străinii se înghesuie în această ţară pentru benficiile de aici", scrie Mike.

"Şi care este problema? Au muncit pentru aceşti bani? Şi-au plătit taxele, nu? Concentraţi-vă pe cei care trăiesc în afara statului, ei sunt adevărata scurgere din sistem", scris DSD.

"Lăsând la o parte ca acestă statistică este falsă (nu a apărut niciodată pe site-ul oficial al Băncii Naţionale a României) şi că ziarul inventează statistici doar ca să vândă. Suma este absurdă. Şi chiar dacă ar fi adevărat, românii din Marea Britanie au joburi pe care britanicii sunt prea leneşi sau prea mofturoşi să le facă", comentează Ştefan, un român.

BOMBA DAILY MAIL: Românii din Marea Britanie trimit zilnic în ţara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.