Britanicul Carl Froch l-a invins pe danezul Mikkel Kessler, pentru titlurile IBF si WBA, la categoria supermijlocie

Pugilistul englez Carl Froch a unificat centurile IBF şi WBA la categoria supermijlocie, după l-a învins la puncte pe danezul Mikkel Kessler, la Nottingham, scor 118-110, 116-112, 115-113.

Britanicul de 35 de ani Carl Froch (31-2, 22 de K.O.-uri) a obţinut a 31-a victorie la profesionişti, din 34 de partide, în faţa danezului de 34 de ani Mikkel Kessler (46-2, 35 de K.O.-uri), care-i provocase primul eşec din carieră, în 24 aprilie 2010, la Herning, într-un meci pentru centura de campion mondial WBC.

Froch l-a învins sâmbătă seară pe Kessler în oraşul său natal graţie unei pregătiri fizice superioare, care i-a permis să se detaşeze în învingător în ultimele trei runde, în ciuda faptului că danezul i-a provocat o rană la ochi, în repriza a 11-a.

Imediat după meci, Carl Froch a strigat: "Îl vreau pe Ward!". Americanul Andre Ward l-a învins pe britanic în finala turneului SuperSix, pentru centura WBC, în 17 decembrie 2011, la New Jersey.

"Cobra" se află astfel în cel mai fast moment al carierei, relansată după victoria zdrobitoare în faţa lui Lucian Bute (K.O. tehnic în repriza a cincea), în 26 mai 2012.

Precedentele două înfrângeri ale lui Mikkel Kessler au fost înregistrate în meciurile cu Joe Calzaghe (la puncte, pentru centurile WBC, WBA şi WBO, în 3 noiembrie 2007, la Cardiff) şi cu Andre Ward (decizie tehnică, în repriza a 11-a, când a pierdut titlul WBA, în 21 noiembrie 2009).

Cu patru zile înainte de acest meci, Carl Froch l-a atacat pe Lucian Bute, despre care a afirmat că "este distrus psihic" şi că nu crede că românul are curajul să-i mai ceară revanşa:

"Cred că Bute este conştient că nu mă poate învinge. Cred că ştie că sunt mult prea puternic, prea tare pentru el şi că o revanşă ar avea acelaşi rezultat. Ştiu că loviturile lui nu mă pot răni şi mai ştiu că loviturile mele îi pot provoca mult rău. Probabil un al doilea meci cu el ar fi o partidă mai uşoară pentru mine mai ales acum, când este la pământ.

Deci cred că ar trebui să urce la categoria semigrea şi să încerce să facă ce vrea, de exemplu să lupte cu cineva precum Jean Pascal. Ştiu că are probleme medicale, ceea ce reprezintă un ghinion. Dar trebuie să stea departe de mine şi cred că acesta este motivul pentru care lupta dintre noi nu a mai avut loc", a declarat Carl Froch marţi, 21 mai.

Carl Froch l-a invins pe Mikkel Kessler, pentru titlurile IBF si WBA, la categoria supermijlocie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.