Ce le pregăteşte Guvernul britanic migranţilor din UE?

Corespondentul RFI la Londra, Petru Clej

Potrivit cotidianului The Times, mai multe organizaţii neguvernamentale au sugerat aceste măsuri, mai ales ca urmare a sporirii fără precedent a proporţiei lucrătorilor din Europa Centrală şi de Est în rândul forţei de muncă din Marea Britanie.

Studii ale Ministerului britanic de Interne arată că proporția lucrătorilor din fostele state comuniste care au aderat la Uniunea Europeană a sporit de zece ori din 2004 încoace.

Fundaţia Demos, cel mai mare "think-tank" de centru-stânga din Marea Britanie, a depus la evaluarea competențelor pe care o face Guvernul în relația cu UE o analiză în care se afirmă că sosirea a 1,5 milioane de migranți după 2004 a constituit cea mai mare mișcare de populație din istoria Europei pe timp de pace.

Directorul Demos, David Goodhart, spunea că aspectele negative ale acestei migrații au fost subestimate. "Prețul pe care îl plătește UE în termeni de impopularitate și neîncredere este prea mare în raport cu câștigurile economice relativ modeste asociate cu libertatea de mișcare fără restricții", spune Goodhart, citat de cotidianul Times.

Ce le pregăteşte Guvernul britanic migranţilor din UE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.