Cenuşăreasa din Marea Britanie: O fetiţă de şapte ani, sclavă la o familie de români

O fetiţă româncă în vârstă de şapte ani este comparată cu Cenuşăreasa după ce familia care a adus-o în Marea Britanie a tratat-o ca pe un animal, obligând-o să cerşească şi să presteze munci casnice, scrie publicaţia Daily Mail, potrivit Mediafax.

Cazul fetiţei a ajuns în instanţă, juraţii aflând cum copila a fost adusă din România în Marea Britanie pentru că mama ei a crezut că va avea parte de o viaţă mai bună în această ţară.

Însă doi români – Aurel Zlate (în vârstă de 46 de ani) şi soţia lui Alexandra Oaie (43 de ani), acuzaţi de aducerea fetiţei în mod ilegal în Marea Britanie, au pus-o să aibă grijă de copiii lor, să presteze munci casnice şi să cerşească.

Potrivit Daily Mirror, fetiţa a fost supranumită Cenuşăreasa de un român în vârstă de 53 de ani care susţine că a fost sechestrat şi el de aceeaşi familie şi supus sclaviei. Bărbatul a reuşit să fugă, alertând autorităţile britanice, care au salvat fetiţa.

Familia este acuzată că a forţat-o pe fetiţă să desfăşoare activităţi casnice, lăsând-o să doarmă pe podea şi trimiţând-o la cerşit iarna fără haine groase.

"Fetiţei i s-a refuzat dreptul la copilărie, a fost forţată să muncească", a argumentat procurorul Riel Karmy-Jones. "Era obligată să facă curat în casă, să le schimbe scutecele copiilor familiei, nu a fost dată la şcoală şi nu a avut acces la asistenţă medicală. Nu avea pat, dormea pe podea", acuză procurorul.

Cei doi români au opt copii şi sunt inculpaţi şi pentru sechestrarea şi abuzarea bărbatului de 53 de ani. Suspecţii neagă acuzaţiile.

Cenuşăreasa din Marea Britanie: O fetiţă de şapte ani, sclavă la o .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.