Concert de gala cu Leontina Vaduva la Londra

Gala Societatii Enescu desfasurata la Londra pe 3 decembrie a avut ca oaspete de onoare pe celebra soprana Leontina Vaduva, care a sustinut un recital de bel canto, cu piese muzicale romanesti si arii celebre. Lucrari de Enescu, Barbu si Alessandrescu, alaturi de Ravel, Liszt, Debussy si Massenet au stralucit prin glasul artistei romane.

Acompaniata la pian de Masakatsu Nakano, Leontina Vaduva a sensibilizat si coplesit audienta numeroasa prin frumusetea si complexitatea pieselor, concertul incheindu-se cu patru bisuri.

Leontina Vaduva a absolvit Conservatorul din Bucuresti, sub indrumarea profesoarei Ileana Cotrubas si a debutat in 1986 pe scena operei din Toulouse. Ulterior debutului din Manon de Massenet, soprana a aparut frecvent pe scena Operei Regale din Covent Garden in spectacolele Rigoletto, Carmen (in 1991 si 1994) si Romeo si Julieta (1994). Printre numeroasele premii castigate de doamna Vaduva se numara Premiul intai pentru voce la Toulouse, Premiul Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres, precum si Premiul Laurence Olivier. In anul 2000 Leontina Vaduva a aparut pe scena Operei Metropolitane din New York in sase spectacole cu La bohème (in rolul Mimi). Soprana a fost invitata sa concerteze pe scenele celor mai renumite teatre si festivaluri din lume, acompaniata de orchestrele din Buenos Aires, Barcelona, Koln, Viena, Paris etc. Discografia artistei include Rigoletto (1993), Les contes d’Hoffmann (1996), La bohème (2006) si albumul Opera Arias (1997), dirijor Plácido Domingo. O mentiune speciala il reprezinta DVD-ul Roméo et Juliette, dirijat de Sir Charles Mackerras si regizat de Nicolas Joel (1994). Proiectele recente ale Leontinei Vaduva includ spectacolul de opereta Vaduva Vesela si cursuri de maiestrie la Opera din Baltimore, Conservatorul din Istanbul si Opera Nationala din Bucuresti.

Concert de gala cu Leontina Vaduva la Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.