Cum au ajuns românii din Marea Britanie să acapareze locurile de muncă ale englezilor foarte săraci


Românii scandalizează din nou opinia publică din Marea Britanie. Mai multe publicații dezvăluie cum un loc de muncă rezervat persoanelor fără adăpost, acela al vânzării pe stradă a unei reviste, a fost acaparat de imigranții est-europeni, în special de români. Autorităţile de la Londra au deschis o anchetă.

Situaţia a intrat în atenţia presei de la Londra săptămâna trecută, când o decizie a unei instanţe din Bristol i-a dat dreptul Firuţei Vasile, o româncă, mamă a patru copii, să beneficieze de ajutor social pentru o locuinţă, în plus faţă de alte ajutoare de stat pe care deja le primea.

Firuţa Vasile cumpăra revistele „Big Issue", apoi le revindea la suprapreţ, pentru a obţine profit. Instanţa a decis că românca este angajată pe cont propriu, ceea ce înseamnă că poate cere ajutor de stat pentru o locuinţă, lucru la care nu avea dreptul până acum.

Fondatorul revistei Big Issue, John Bird spune că va tăia în carne vie şi îi va elimine pe toţi vânzătorii publicaţiei care nu îndeplinesc condiţiile necesare prestării acestei activităţi, potrivit The Telegraph.

Acesta spune că vânzătorii revistei sunt de mai multe naţionalităţi, inclusiv din Ungaria, Letonia sau Lituania, însă cei din România sunt o problemă.

"În trecut, le-am dat posibilitatea evreilor şi indienilor să vină aici şi să muncească pentru a scăpa de sărăcie – şi asta au făcut. Dar nu putem să convingem grupuri de români din Marea Britanie să lucreze cu romii. Îi sunăm şi le zicem: Uite, acum lucrăm cu mulţi români. Puteţi să ne ajutaţi? Ei ne zic: Ăştia nu sunt români. Sunt ţigani. Asta e marea problemă, nimeni nu vrea să aibă de-a face cu ei", spune John Bird.

Cum au ajuns românii din Marea Britanie să acapareze locurile de muncă ale englezilor foarte săraci

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.