Damian Draghici: Britanicii ar trebui sa fie mai ingrijorati de bancherii care fura miliarde decat de cersetorii romi. Un grup de conservatori din Regat ii cere premierului Cameron sa activeze o clauza de salvgardare a UE


Britanicii ar trebui sa fie mai ingrijorati de bancherii care fura miliarde de lire decat de romii care cersesc monede pe strazi, afirma Damian Draghici, consilier al premierului Victor Ponta, intr-un interviu acordat The Times si preluat de editia britanica a Huffington Post .

In acest interviu, care vine pe fondul disputelor aprige din Marea Britanie legate de ridicarea restrictiilor pentru romani si bulgari, incepand cu 1 ianuarie 2014, Damian Draghici spune ca majoritatea romilor vrea sa se integreze si cere ca britanicii sa acorde o sansa acestei minoritati.

In opinia sa, nu este de asteptat o migratie masiva a romilor in Regat.

"Romii care cersesc pe strazi sunt evidenti pentru ca ii vedem, cer o lira sau un euro si ne deranjeaza. Cu toate acestea, unii oameni din banci fura miliarde de euro si nimeni nu ii vede pentru ca ei sunt la etajul 60", sustine acesta, in interviul acordat The Times.

Draghici, care este consilier pe problema minoritatii roma, crede ca doar 2.000 pana la 3.000 de romi vor calatori in aceasta iarna in Marea Britanie.

"70% dintre romii care au plecat din Romania in ultimii zece ani sunt integrati. Au copii care merg la scoala si se comporta ca cetateni activi si contribuabili in locurile in care se afla".

Comentariile sale vin in conditiile in care un grup de membri de varf ai conservatorilor s-a alaturat solicitarilor ca David Cameron sa extinda controalele asupra romanilor si bulgarilor care doresc sa intre in regat.

Membrii Conservative Grassroots, o retea a membrilor de partid, sunt cei mai recenti dintre aceia care cer adoptarea unui amendament care sa prelungeasca restrictiile si dupa Anul Nou.

Premierul conservator se afla sub o presiune din ce in ce mai mare, pe fondul ingrijorarilor legate de un val masiv de imigrare.

Intr-o scrisoare deschisa, acestia ii cer lui Cameron sa foloseasca o clauza de salvgardare a UE care ar putea, in opinia lor, sa extinda restrictiile pentru romani si bulgari pana in 2018, invocand "circumstante economice exceptionale".

http://m.hotnews.ro/stire/16312831

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.