„E periculos aici”. Ce au pățit după Brexit doi români din Birmingham, Marea Britanie

Soho Road, una dintre străzile orașului Birmingham renumită pentru diversitatea etnică, este locul în care și-au deschis magazine numeroși migranți: polonezi, români, indieni sau iraniei. Însă pentru ei, Marea Britanie nu mai reprezintă o opțiune sigură pentru viitor, mai ales după ce Regatul Unit a votat în favoarea Brexitului, relatează CNN într-un reportaj dedicat imigranților din această zonă.

Printre ei se numără și Roxana Pleșa, o româncă în vârstă de 31 de ani, care și-a deschis împreună cu soțul ei Costin un magazin cu specific românesc, unde vând legume, carne și alte produse alimentare.

„Nu sunt deloc fericită, la fel ca toți românii de aici. Nimeni nu este mulțumit de ce s-a întâmplat anul trecut. Soho Road este o stradă în care oamenii de diverse culturi trăiesc amestecați. Uneori este periculos pentru mine aici. Este periculos pentru că sunt româncă”, spune ROxana, care trăiește în Marea Britanie de 9 ani.

Recent, alimentara ei a fost ținta unui jaf. Mai mulți bărbați au intrat și au furat mai multe produse. Roxana i-a alergat până în stradă, moment în care aceștia s-au întors spre ea, au agresat-o verbal și i-au spus „să se întoarcă înapoi în țara ei”.

mai mult la :  www.digi24.ro/stiri/externe/la-ce-concluzie-au-ajuns-roxana-si-costin-doi-romani-care-locuiesc-in-marea-britanie-de-9-ani-e-periculos-aici-739015

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.