Echitație la JO 2012: Marea Britanie câștigă prima medalie de aur după 60 de ani, în proba de sărituri pe echipe


După ce a termina la egalitate cu Olanda, cu câte 8 puncte de penalizare fiecare, Marea Britanie și-a păstrat cumpătul și a evoluat aproape fără greșeală la baraj, obținând prima medalie de aur după 60 de ani, ultima datând de la Jocurile Olimpice de la Helsinki, din 1952.

Barajul la sărituri este echivalentul penalty-urilor la fotbal, cei patru componenți din fiecare echipă parcurgând traseul, iar cei mai buni trei fiind luați în considerare. Trei din cei patru britanici au avut evoluții perfecte, în timp ce Olanda – considerată cea mai bună echipă din lume – a reușit doar două curse curate.

Arabia Saudită, ajutată de Prințul Abdullah al Saud, a obținut o excelentă medalie de bronz cu un total de 14 greșeli, terminând în fața unor echipe puternice ca Elveția sau Suedia, dar și în fața campioanei olimpice en-titre, echipa Statelor Unite ale Americii.

Aceasta este prima medalie la echitație pe echipe pentru Arabia Saudită și a doua în acest sport după bronzul individual de la Sydney. Arabia Saudită conducea după prima rundă a concursului, însă nu a reușit să repete evoluțiile curate și în a doua zi.

…  

Echitație la JO 2012: Marea Britanie câștigă prima medalie de aur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here