Este profesor de renume in Anglia si se mandreste cu George Enescu si Dacia sa din 1972. Povestea violonistului Remus Azoitei

A absolvit o celebra scoala din New York, iar astazi traieste la Londra, unde este profesor la Academia de Muzica a Marii Britanii. Si-a luat cu el in marea metropola si masina copilariei – un automobil autohton. Elita romaneasca de la Londra are artisti, despre care britanicii au numai laude si aprecieri. Sunt romani care exceleaza si ne fac mandri in Regat.

Enescu este cel mai valoros produs cultural romanesc, iar masina, veche din 1972, ma balanseaza emotional, pentru ca ma duce in anii copilariei” – asta spune artistul Remus Azoitei cand vorbeste despre cele doua pasiuni ale sale: muzica si masina romaneasca. Iar fiul sau cel mare, la doar 6 ani, il mosteneste. A pus vioara in mana de la 4 ani. L-am insotit pe Azoitei acasa, dar si la Academia Regala de muzica a Marii Britanii, unde le preda studentilor din toata lumea.

Londra, ora 8 dimineata. Metropla prinde viata si strazile incep sa se aglomereze. In Zona Baker Street, o coada uriasa creste minut cu minut in fata celebrului Muzeu al Figurilor de Ceara. La nici 25 de metri distanta, se aud instrumente clasice.

 

mai mult la :  http://stirileprotv.ro/campanii/romania-din-regatul-unit/este-profesor-de-renume-in-anglia-si-se-mandreste-cu-george-enescu-si-dacia-sa-din-1972-povestea-violonistului-remus-azoitei.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.