Familie de români, acuzată că fura de la pasageri care aţipeau în trenuri de noapte din Marea Britanie

Diana Rostaş şi Ana (Imagine: Daily Mail)

Şase membri ai unei familii de români sunt judecaţi în Marea Britanie, fiind acuzaţi că urcau noaptea în trenuri şi căutau pasageri obosiţi sau în stare de ebrietate, de la care furau bani şi telefoane mobile.

Potrivit acuzaţiilor prezentate tribunalului, românii au derulat această acţiune nocturnă foarte profitabilă timp de doi ani, dispozitivele hands-free ale telefoanelor furate fiind vândute în România, iar cartelele SIM fiind folosite pentru a efectua convorbiri scumpe în România şi Spania, relatează Daily Mail în ediţia electronică de miercuri.

Banda de hoţi, din care făceau parte două femei şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, viza pasageri vulnerabili, aflaţi în stare de ebrietate sau prea obosiţi pentru a observa că bunurile lor sunt furate.

Hoţii ar fi ales special trenurile care pleacă de la Londra la miezul nopţii, ştiind că mulţi pasageri vor fi aţipiţi sau vor asculta muzică. Avocatul acuzării, David Hewitt, a declarat că "peste 40 de victime au fost identificate".

Fraţii Romulus (18 ani) şi Marin Rostaş (25 de ani) sunt acuzaţi alături de alţi membri ai familiei, între care mătuşa lor Diana (27 de ani), verişoara lor Ana (23 de ani) şi soţul ei Cornel (22 de ani), de conspiraţie în vederea comiterii de furturi, între ianuarie 2009 şi august 2011.

. citeşte tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.