Financial Times: Majoritatea românilor din Marea Britanie au locuri de muncă

Imigranţii de vârstă activă din România şi Bulgaria sunt angajaţi în proporţie mai mare decât britanicii de vârstă similară, potrivit unor date oficiale, care sugerează că temerile privind un aflux de imigranţi în căutarea ajutoarelor sociale dinspre aceste ţări sunt nefondate, scrie Financial Times în ediţia sa electronică, citat de Agerpres.

În al treilea trimestru din 2013, 76,9% din românii şi bulgarii din Marea Britanie, cu vârsta între 16 şi 64 de ani, erau angajaţi, arată date ale Oficiul Naţional de Statistică (ONS), comparativ cu 72,7% din britanicii din aceeaşi grupă de vârstă.

În perioada în care au fost înregistrate aceste date, imigranţii din România şi Bulgaria puteau locui în Marea Britanie, însă nu puteau lucra în această ţară decât în anumite circumstanţe, precum desfăşurarea unei activităţi independente. ONS a început să publice statistici referitoare la rata de angajare a imigranţilor bulgari şi români în august 2013, deşi restricţiile pe piaţa muncii din Marea Britanie s-au ridicat pentru aceştia abia în ianuarie anul acesta, continuă Financial Times. ‘Ceea ce observăm în aceste date este că imigranţii din România şi Bulgaria, la acest moment, nu arată prea diferit faţă de polonezi, care au venit mai devreme’, a afirmat Jonathan Portes, directorul Institutului naţional pentru cercetări economice şi sociale.
mai mult la :

Financial Times: Majoritatea românilor din Marea Britanie au locuri de muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.