Furt spectaculos – orologiul orasului Newcastle a disparut ‎


Orologiul orasului britanic Newcastle, aflat in turnul unei cladiri istorice, a fost furat in plina de zi de catre doi barbati, fara ca nimeni sa intervina.

Hotii nu au fost inca identificati. Nici macar politia nu-si explica cum cei doi au reusit singuri performanta tehnica de a demonta orologiul, de a-l cobori cu grija jos si a-l transporta intr-o directie necunoscuta, fara ca niciunuia dintre trecatori sa nu-i treaca prin cap ca se petrece ceva suspect, scrie Daily Mail.

In locul orologiului, a ramas o imensa gaura neagra precum si cele doua ace albe – minutarul si orarul – pe care hotii ori n-au reusit sa le demonteze ori nu si le-au dorit, pur si simplu.

Nici motivele furtului nu sunt clare. Prima ipoteza pusa de politie este aceea ca hotii si-au propus sa vand piesele din cupru la fier vechi.

Ipoteza este plauzibila, dar, pe de alta parte, riscurile la care s-au expus lucrand la acea inaltime si, mai ales, transportand cuprul pana jos au fost mult mai mari, decat riscurile la care se expun obisnuitii hoti de metale, care gasesc cupru la sol si-l fura de acolo.

Fireste, procedand pe furis, la sol, ar fi aparut suspecti in fata oricarui trecator, pe cand un furt la inaltime, facut in vazul lumii, nu prea da de banuit – si nici n-a dat.

Exista insa si ideea ca furtul este opera unui maniac, a unui colectionar de asemenea obiecte, sau a unui anticar, care conteaza sa ia bani buni pe un ceas urias si vechi, dupa ce il transporta la o distanta, unde sa nu fie deranjat.

Furtul s-a produs intr-o cladire istorica. Ridicata in 1932, ea constituie cel mai mare monument al orasului. In suprafata desfasurata de 64.000 mp, a avut de la inceput destinatie comerciala: cel mai mare magazin universal – cum am zice astazi, un supermarket.

Magazinul a fost inchis definitiv in decembrie anul trecut activitatea comerciala desfasurandu-se astazi in unitati moderne, dar proprietarul are in vedere reamenajarea ei ca centru de divertisment si Art Deco, unde se vor crea 200 locuri de munca.

Deocamdata, politia nu a dat alte amanunte decat faptul ca "noaptea tarziu, sectia 18 politie a primit un raport, conform caruia doi barbati ar fi demontat orologiul orasului, pe pe cladirea din Newgate Street". Se pare ca sunt in desfasurare mai multe anchete.

….. 

Furt spectaculos – orologiul orasului Newcastle a disparut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.