Marea Britanie nu scapa de rromi. Decizia luata de zeci de persoane expulzate

Rromii evacuati din parcurile din Londra si trimisi in Romania au precizat ca se vor intoarce de unde au fost alungati, dupa cum a aflat o echipa a publicatiei The Sunday Telegraph, venita in Romania sa vada ce se intampla cu imigrantii repatriati. Jurnalistii au precizat ca Marea Britanie este prizoniera legislatiei europene privind libertatea de miscare. Cetatenii comunitari pot calatori liber in oricare dintre statele membre, iar rromii nu fac exceptie.

Jurnalisti britanici au mers in satele din Moldova si au stat de vorba cu o parte dintre cei evacuati de la Londra, saptamana trecuta. In capitala britanica, ei dormeau in parcuri din zone de lux si traiau din mila trecatorilor ori din furturi marunte.

Rromii au spus ca nu planuiesc sa ramana prea mult in Romania, asta pentru ca la Londra castiga si 40 de lire pe zi din cersit. Mai mult, rromii au precizat ca se simt discriminati oriunde merg, pentru ca nu isi gasesc un loc de munca din cauza etniei, potrivit realitatea.net.

"Romii, 80% dintre ei, nu sunt criminali, dar fura. Noi facem parte din cei 20%. Dar intre noi nu se face diferenta. Oriunde mergem, in magazine, in autobuz, oamenii vad doar culoarea pielii si isi imagineaza ca furam doar pentru ca suntem romi", se arata in publicatia britanica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.