Gordon Brown acuzat ca refuza sa sprijine familiile victimelor ucise de IRA

Marea Britanie nu a presat Libia sa achite compensantile financiare victimelor ucise de explozibili libieni furnizati gruparii IRA pentru a nu intra intr-un conflict diplomatic cu Tripoli. Cel putin asa rezulta din doua scrisori semnate de premierul Gordon Brown, date publicitatii de presa britanica.

Gordon Brown a fost initial un sustinator al redactarii unui acord prin care familiile victimelor antentaler comise de IRA in anii 80 si 90 sa fie despagubite financiar guvernul de la Tripoli. Cu toate ca rudele celor ucisi in atentate au reusit sa stabileasca o intelegere cu Libia, Gordon Brown a considerat ca sprijinul acordat unei asemnea actiuni ar putea avea consecinte diplomatice negative. "Guvernul Britanic nu considera oportuna deschiderea unor discutii cu Libia pe acesta tema" a declarat Brown intr-o scrisoare trimisa lui Jason McCue avocatul victimelor IRA.

Potrivit presei britanice, premierul britanic a adoptat acesta atitudine pentru a nu prejudicia contractele privind petrolul libian. Un alt aspect invocat de Brown priveste necesitatea mentineri unor raporturi bune cu Libia pentru combaterea terorismului, scrie The Times.

Gordon Brown acuzat ca refuza sa sprijine familiile victimelor ucise de IRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.