Greva generala in Marea Britanie – doua milioane de bugetari, in strada


Salariatii din sectorul public din Marea Britanie vor organiza, miercuri, o greva masiva pentru a protesta fata de reducerile de pensii.

Protestul va perturba activitatea spitalelor, a scolilor, traficul aeriar, dar si serviciile municipale. Organizatorii spun ca peste doua milioane de oameni vor participa la greva nationala.

Brendan Barber, liderul Confederatiei sindicatelor britanice (TUC), spera "aceasta va fi cea mai mare greva a generatiei noastre".

In total, peste 1.000 de manifestatii sunt programate pentru miercuri in toata Marea Britanie. Salariatii din sectorul public sunt nemultumiti pentru ca vor fi nevoiti sa munceasca si sa contribuie mai mult la pensii, care oricum sunt inghetate de doi ani.

Protestatarii acuza masurile luate de premierul britanic David Cameron, care intentioneaza sa creasca varsta de pensionare pana la 66 de ani in anul 2020.

Zeci de mii de pasageri ai curselor aeriene vor fi afectati de greva agentilor pentru imigratie ai aeroportului londonez Heathrow, care vor refuza sa controleze pasapoartele.

…  

Greva generala in Marea Britanie – doua milioane de bugetari, in

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.