Insula românească din Londra, unde restaurantele au ofertă la mici, iar Coca-Cola este adusă din România


Printre românii din Marea Britanie există şi poveşti de succes, dar şi situaţii tragice. În presa britanică au apărut nenumărate articole despre românii care comit infracţiuni sau trăiesc în condiţii mizere. Presa română a încercat să ofere o contrapondere prin promovarea elitelor române din Anglia. Însă între aceste două extreme, cei mai mulţi dintre românii din Anglia trăiesc modest, dar cinstit. Nu câştigă milioane de lire, dar nici nu fură.

În casa pe care nea Vasile o împarte cu alte opt persoane este foarte cald şi miroase a prăjeală. Un hol întunecos duce direct în bucătărie, unde un bărbat îmbrăcat în pantaloni de trening şi maiou mănâncă mămăligă cu brânză, smântână şi carne. Peretele şi o crăticioară fixează la unghiul potrivit o tabletă pe care tânărul de vreo 30 de ani urmăreşte un clip etno-pop. 
 
Dăm bună seara, dar ne gândim, de fapt, la norocul de pe capul nostru. S-au legat toate cum nu se poate mai bine, l-am găsit pe bărbatul ăsta cu mămăliga şi muzica românească, o să filmăm şi o să arătăm cum trăiesc românii în Londra. 
 
De fapt, nu-i nimic nemaipomenit în scena domestică. Sunt mii de case ca aceasta, unde imigranţii stau câte 3-4 în cameră şi împart chiria pentru a trimite cât mai mulţi bani acasă. Vasile Miculaş, gazda noastră, ne face repede loc la masă, colegul lui de cameră îşi ia tableta şi pleacă, dar lasă uşa deschisă, să audă ce vorbim.

mai mult la :

Insula românească din Londra, unde restaurantele au ofertă la mici, iar Coca-Cola este adusă din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.