Inundaţii devastatoare în Marea Britanie

Inundaţii devastatoare au lovit nordul Angliei şi mai multe regiuni din Ţara Galilor şi Scoţia. Apa a intrat în sute de case, iar britanicii au fost avertizaţi că dezastrul nu se va opri aici. Meteorologii au emis peste 300 de alerte de inundaţii pentru zonele deja afectate, dintre care 20 sunt cod roşu.

În urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele zile în nordul Angliei, Ţara Galilor şi Scoţia, mai multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat sute de case. Drumurile s-au transformat în adevărate canale navigabile.

Sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor în timp ce alţii au rămas pentru a încerca să-şi salveze casele şi afacerile.

Canalele nu au mai făcut faţă şuvoaielor, iar apa a ajuns şi de jumătate de metru pe străzi.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DxseNRxZ5Po[/embedyt]


„Putem vedea cum creşte nivelul apei. Apa pe care o vedem ţâşnind lângă maşina albă vine dintr-un canal, puteţi vedea ce forţă are apa care iese la suprafaţă. Multe locuinţe de acolo, unde vedem bărcile de salvare transportând ultimii oameni, au fost inundate”, spune un britanic.

Nu doar în Marea Britanie sunt inundaţii devastatoare. În nord-estul Argentinei, 20 de mii de oameni au fost evacuaţi din oraşul Concordia, după ce un râu s-a umflat din cauza ploilor torenţiale şi a ieşit din matcă. A provocat astfel cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani din regiune. Mii de locuinţe au fost complet inundate.

„Trebuie făcut ceva, pentru că nu se mai poate aşa. În Concordia oamenii stau în adăposturi improvizate în şcoli unde nici măcar nu mai este loc. Nu avem mâncare. Nu mai avem nimic”, spune un localnic.
www.MareaBritanie.ro

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/Inundatii+devastatoare+in+Marea+Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.