Inundații masive în Marea Britanie

0
1172


Peste 300 de locuințe din nordul Angliei au fost inundate în două zile de ploi torențiale, care au atins aproape dublul mediei precipitațiilor pentru luna septembrie, anunță presa engleză.

Cantitatea mare de precipitații a dus la revărsarea cursurilor de apă din zona munților Pennini și a dealurilor Cheviot, informează The Guardian. O parte dintre locuitorii orașelor St Helen din Lancashire și Morpeth din Northumberland au fost evacuați cu ajutorul bărcilor, în condițiile în care digurile construite după inundațiile dezastruoase din 2008 au cedat sub presiunea apei râului Wansbeck.

Traficul rutier a fost grav afectat, părți din autostrada M6 și din principalul drum de acces al Coastei de Est fiind transformate în adevărate albii de râuri. Pe o stradă întreagă din Newburn, Newcastle, casele oamenilor au rămas ținându-se aproape doar în piloni, în condițiile în care pământul din jurul fundațiilor a fost luat de ape, scriu jurnaliștii englezi. Inundații au avut loc și în Scoția, unde un sat din apropierea orașului Aberdeen, a fost acoperit de o spumă albă, după ce vântul și ploaia au adus o pătură de plancton și apă de mare pe uscat.

Inundații masive în Marea Britanie Yahoo! News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.