Mai silitori ca britanicii

Imigranţii sunt tot mai bine văzuţi în Marea Britanie. Aceasta este concluzia unui studiu guvernamental dat publicităţii ieri.

Documentul, făcut public în ziua în care la Londra s-a reluat dezbaterea privind impactul migraţiei forţei de muncă, inclusiv ridicarea restricţiilor impuse muncitorilor români şi bulgari, evidenţiază rolul benefic al imigraţiei în raport cu economia ţării.

Astfel, potrivit raportului, est-europenii au contribuit la creşterea cu şase miliarde de lire sterline a economiei în 2006 în Marea Britanie. În plus, muncitorii din Europa de Est sunt mult mai harnici şi mai serioşi decât cei britanici, scrie The Times, citând fragmente din raport. Muncitorii străini sunt mai calificaţi şi de multe ori mai dispuşi să muncească decât muncitorii britanici.

SALARII. Documentul mai arată că muncitorii est-europeni sunt mult mai bine plătiţi decât muncitorii britanici. Sutele de mii de imigranţi care au călcat în ultimii ani pragul Marii Britanii au avut un impact "imperceptibil" asupra şomajului şi au condus doar la o "modestă încetinire a creşterii salariilor" britanicilor.

Fenomenul imigraţionist a determinat o creştere semnificativă a preţului la locuinţe în opt regiuni ale ţării. Imigranţii reprezentau, la sfârşitul anului 2006, 12,5% din forţa de muncă din Marea Britanie, faţă de 7,4 % în deceniul trecut.

Anul trecut, imigraţia a adus economiei britanice o creştere de peste 8,5 miliarde euro, în contextul în care imigranţii au  plătit impozite mai mari decât localnicii.
sursa : jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.