Marea Britanie: 1.000 de infracţiuni comise de imigranţii români

Imigranţii români din Marea Britanie au comis 1.080 de infracţiuni în primele şase luni ale anului 2007, faţă de 135 în prima jumătate a anului trecut, potrivit poliţiei britanice, citată de The Evening Standard, în ediţia electronică de miercuri.

Afluxul imigranţilor români în Marea Britanie după aderarea României la UE, la 1 ianuarie 2007, a fost urmat de o creştere a numărului de delicte, precizează publicaţia citată. Poliţia britanică susţine că imigranţii români conduc chiar şi o serie de grupări de crimă organizată, potrivit sursei citate.

În mod ironic, scrie The Evening Standard, autorităţile române susţin că rata criminalităţii a scăzut în România, alimentând suspiciunile potrivit cărora o parte dintre infractori s-ar putea afla în prezent în Marea Britanie. Statisticile, obţinute în baza dreptului la liberă informare, vor genera îngrijorări în rândul opiniei publice britanice, potrivit cărora infractorii profită de libertatea de mişcare în spaţiul comunitar, dezvăluie publicaţia citată.

Bernie Gravett, ofiţer în cadrul Poliţiei Metropolitane, a declarat că grupările de crimă organizată operează în prezent în Marea Britanie, în special în capitala ţării. Poliţia britanică este, în special, îngrijorată de faptul că infractorii se folosesc de copii sub zece ani, care nu pot fi inculpaţi, pentru a comite diferite delicte.

Ofiţerii consideră că majoritatea banilor obţinuţi de pe urma acestor infracţiuni sunt trimişi în România. Stan Bîtlan, comandantul poliţiei din judeţul Ialomiţa, a recunoscut că "există o legătură între ceea ce se întâmplă aici (în România-n.red.) şi în Marea Britanie". "Ceea ce fac ei în Marea Britanie este transpus aici sub forma maşinilor de lux şi a caselor", a adăugat acesta.

Ofiţerul a precizat că banii obţinuţi de pe urma infracţiunilor comise în Marea Britanie sunt transferaţi în conturi bancare din România. Poliţia încearcă să îngheţe aceste conturi sau să pună bunurile sub sechestru, dar lipsa probelor solide îi împiedică să facă astfel de demersuri.

Un memorandum redactat de Ministerul de Interne avertiza că aproximativ 45.000 de potenţiali infractori români şi bulgari ar putea intra pe teritoriul britanic după aderarea României şi Bulgariei la UE.

articol complet la : Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.